Hoe doe ik een testbetaling?

Als je je webshop hebt gekoppeld aan onze betaalmethoden, wil je natuurlijk wel testen of alles werkt. Hiervoor hebben we een testomgeving: de Sandbox. De Sandbox ziet er precies hetzelfde uit als de live omgeving, maar je herkent de test omgeving aan het zwarte Sandbox label links bovenin. Je switcht heel makkelijk van live- naar testomgeving door middel van het dropdownmenu rechtsboven.

Om een testbetaling te doen, zorg je ervoor dat je plugin of API koppeling is ingesteld op de test omgeving:
API koppeling
Zorg ervoor dat de derde parameter in de PayCheckout.ApiExecutor staat ingesteld op true. Wanneer je deze wil omzetten naar live zet je deze op false
Magento & WooCommerce plugin
Zet de instellingen van de plugin op sandbox/testomgeving modus.
iDEAL-Checkout plugin
Kies bij instellingen C. in de plugin bij Test Mode voor Ja (Test Omgeving). Wanneer je dit weer terug op live wil zetten, doorloop je opnieuw de installatie per betaalmethode en kies je bij deze instellingen voor Nee.

Vervolgens schakel je de betaalmethoden in, zoals je bij de live omgeving ook doet (instellingen > websites > details bekijken > betaalmethoden > inschakelen). Je kunt ook de instellingen van je betaalmethoden hier aanpassen.

Je kunt nu een testbetaling doen. De resultaten vind je onder 'Betalingen' in je sandbox scherm.

Als je genoeg getest hebt, zorg je dat je de instellingen weer op live zet in je API koppeling of plugin. Vervolgens zet je de sandbox configuratie naar live via Instellingen > websites > configuratie live zetten. Je hoeft dan in de live omgeving niet opnieuw de instellingen van je betaalmethoden in te stellen.