Hoe installeer ik de CCV Shop app?

Installatie van de PayCheckout App

Op de afbeeldingen van de handleiding staat nog ons oude logo. Verder zijn alle stappen nog gelijk!

De PayCheckout app is eenvoudig te installeren via de App Store van CCV Shop. De PayCheckout app is hier te vinden: https://login.securearea.eu/onderhoud/AdminItems/AppStore/AppStore.show.php?AdminItem=135&Id=717.

Ook kun je onze app vinden door in de App Store te zoeken naar "PayCheckout".

• Afbeelding 1: PayCheckout App zoeken

Klik vervolgens op de knop "Installeren" om te starten met de installatie van de PayCheckout app.

• Afbeelding 2: PayCheckout App installeren

Vervolgens kom je bij de eerste stap van de installatie, klik hier op "Verder" om verder te gaan met de installatie.

• Afbeelding 3: PayCheckout App installatie stap 1

In deze tweede stap moeten er een aantal gegevens ingevuld worden die nodig zijn om verbinding te maken met het systeem van PayCheckout.

• Afbeelding 4: PayCheckout App installatie stap 2

Heb je nog geen PayCheckout account? Lees hier hoe je een PayCheckout account aan kunt maken en betaalmethoden kunt configureren.

In dit scherm moeten twee dingen ingevuld worden, namelijk het Id van de app die je wilt gebruiken en de API sleutel. Deze gegevens zijn te vinden bij de details van de app in de Portal van PayCheckout: https://portal.paycheckout.com/apps.

• Afbeelding 5: App Id en API sleutel

Vul het Id en de API sleutel bij CCV Shop in, het Id komt in het veld "WebshopId" en de API sleutel komt in het veld "API sleutel". Selecteer vervolgens of je de Sandbox of Live omgeving van PayCheckout wilt gebruiken. Om testbetalingen uit te kunnen voeren selecteer je hier de Sandbox omgeving en anders kun je de selectie op Live laten staan.

• Afbeelding 6: PayCheckout App installatie Live/Sandbox

Indien gewenst kun je bij de "Instellingen" tab nog een aantal instellingen wijzigen. Deze kan je op een later moment altijd nog aanpassen. Als alle instellingen ingevuld zijn kun je op de knop "Opslaan" klikken om de installatie te voltooien.

Gewenste betaalmethode activeren

Heb je nog geen betaalmethoden geconfigureerd? Lees hier hoe je deze kunt configureren.

Vervolgens moeten alle gewenste betaalmethoden in CCV Shop geactiveerd worden. Ga naar "Mijn webshop" > "Instellingen" > "Bestelproces & voorraad" > "Betaalmethodes". Onder "PayCheckout" kan je alle gewenste betaalmethoden van PayCheckout activeren en er een toeslag aan koppelen. Klik vervolgens op "Opslaan" om de wijzigingen op te slaan.

Zie je een bepaalde betaalmethode niet in CCV Shop maar heb je die wel in de PayCheckout Portal geconfigureerd? Ga dan naar de PayCheckout plugin pagina, klik vervolgens op "Wijzigen" en dan op "Opslaan" om de lijst met betaalmethoden te actualiseren. Let op: Een betaalmethode moet ook voor "Live" goedgekeurd zijn voordat deze zichtbaar zal worden.

• Afbeelding 7: Activeer de gewenste betaalmethoden

Je kunt nu betalingen ontvangen via PayCheckout!