Heb ik de iDEAL Checkout plugin goed geinstalleerd?

Je hebt de iDEAL Checkout plugin geinstalleerd. Loop de checklist na om na te gaan of je alles in de portal goed hebt staan om live betalingen te ontvangen.

Stap 1

Wil je meteen live betalingen doen? Controleer of je tenminste 1 betaalmethode ingeschakeld hebt die is geaccepteerd voor live betalingen. Wil je eerst in de sandbox-omgeving testbetalingen doen? Zorg er dan voor dat in de sandbox omgeving de gewenste betaalmethoden ingeschakeld zijn

Heb je nog geen betaalmethode die geaccepteerd is voor live betalingen en wil je live betalingen doen? Ga dan naar de tab "Betaalmethoden" op de detailpagina van de website en vraag hier de gewenste betaalmethoden aan.

Stap 2

Om een e-mail te ontvangen bij eventuele problemen met de configuratie is het verstandig om een notificatie e-mail in te vullen. Je kunt deze instelling vinden op de detailpagina van de website in het "API Gegevens" blok onder "Notificaties".

Stap 3

Je kunt nu een testbetaling uitvoeren om te testen of alles goed geconfigureerd is! Ga daarna verder naar stap 4. Als je een live betaling wilt uitvoeren (en niets hebt veranderd aan de configuratie in de sandbox-omgeving) kan stap 4 overgeslagen worden en kun je verder gaan met stap 5.

Stap 4

Om de wijzigingen die je gedaan hebt in de sandbox door te voeren naar de live-omgeving moet je de configuratie live zetten.
Ga naar de "Websites" pagina en klik op "Configuratie live zetten" bij de website waarvan je de configuratie live wilt zetten.

Stap 5

De laatste stap is om de configuratie van de iDEAL Checkout module aan te passen zodat deze live betalingen gaat uitvoeren. Dit kun je doen door de installatie van de iDEAL Checkout module opnieuw te doorlopen en de gewenste betaalmethoden opnieuw te configureren met de "Test Mode" optie op "Nee".

Stap 6

Je kunt nu testen of je ook live betalingen kunt ontvangen. Maak hiervoor een order aan en ga helemaal door tot de betaaloptie. Selecteer bijvoorbeeld iDEAL en kies daarna op de betaalpagina een bank. Als je doorgeleid wordt naar de betreffende bank dan is je installatie helemaal in orde en kun je live betalingen ontvangen! Als je geen iDEAL geconfigureerd hebt dan kan je een andere geconfigureerde betaalmethode selecteren en controleren of je op de betaalpagina van die betaalmethode terecht komt.