Hoe installeer ik de iDEAL Checkout plugin?

Voordat je de iDEAL Checkout module kunt configureren moet je eerst in de Portal je bedrijf en website hebben toegevoegd en geconfigureerd. Je kunt eerst testbetalingen doen door de Test Mode aan te zetten, of direct live gaan. Als je meteen live betalingen wilt ontvangen, dan moet je website ook betaalmethoden hebben toegevoegd in de portal die goedgekeurd zijn om live te gebruiken.

• 1. Ga naar de iDEAL Checkout website en selecteer jouw webshop pakket onder het kopje "Software Plug‑ins" of bij het menu item "Plug‑ins". Wij kiezen in dit geval voor "WordPress & WooCommerce".
  • 2. Download hier de plugin die bij jouw versie past. Als je net bijvoorbeeld WooCommerce hebt geïnstalleerd kan je de laatste versie van de iDEAL Checkout plugin gebruiken.
  • 3. Pak het .zip bestand uit en upload de mappen in de public_html map naar de root van je website.
  • 4. Ga naar jouwwebshop.nl/idealcheckout om de installatie van de iDEAL Checkout module te starten. Klik vervolgens op "Verder" om verder te gaan met de installatie.
  • 5. Controleer of je installatie aan alle eisen voldoet en druk op "Verder".
  • 6. Volg de instructies om de plugin en de gewenste betaalmethoden te activeren. Klik vervolgens op "Verder".
  • 7. Selecteer "PayCheckout" en druk op "Selecteren".
  • 8. Kies bijvoorbeeld iDEAL en druk op "Selecteren".
  • 9. Vul vervolgens je API gegevens in, selecteer daarna of je de test-(sandbox) of live-omgeving van PayCheckout wilt gebruiken en vul als laatste je e-mailadres in. Klik vervolgens op "Opslaan" en, indien gewenst, voer deze stappen opnieuw uit om andere betaalmethoden toe te voegen. Klik daarna op "Verder" om verder te gaan.
  • 10. Als je betaalmethoden later live wilt zetten, of betaalmethoden toe wilt voegen, verwijder de installatiemap dan nog niet. Als je klaar bent met de configuratie, verwijder dan de installatiemap om de installatie af te ronden.