Hoe configureer ik de Magento 1 module?

Na de installatie van de PayCheckout Magento module dien je deze te configureren voordat je hem kunt testen. Heb je de Magento 2 module nog niet geinstalleerd? Ga dan eerst naar 'Hoe installeer ik de Magento 1 Module?'.

Zorg ervoor dat je je website hebt toegevoegd via apps. Je leest hier hoe je dat doet. Je hebt de API id en API sleutel die je vindt op de detailpagina van je website in de portal nodig om de module te koppelen aan je PayCheckout account.

Om de PayCheckout Magento module te koppelen aan je app hoef je enkel de API Id en de API sleutel in de betreffende velden te plaatsen. Het daadwerkelijk configureren van de gewenste betaalmethoden e.d. doe je allemaal in de gebruiksvriendelijke portal van PayCheckout.

Webshop Identifier en Encryption Password

Vul bij deze velden de API Id en API sleutel van je app in. Geef tevens aan of je wilt communiceren met de Sandbox- of de Live-omgeving van PayCheckout.

Hierna kun je de knop “Validate Credentials” gebruiken om te controleren of je gegevens correct zijn.

• Afbeelding 4: Webshop Identifier en Encryption Password

Instellingen

De PayCheckout Magento module instellingen kun je vinden onder “System > Configuration > Payment Methods > PayCheckout”.

Algemene instellingen (General Settings)

InstellingBeschrijving
IngeschakeldActiveer of deactiveer de PayCheckout Magento module.
Webshop identifierDe API Id: te vinden in de PayCheckout portal.
Encryptie wachtwoordDe API sleutel: te vinden in de PayCheckout portal.
Gebruik SandboxLaat de module met de Sandbox of de Live omgeving van PayCheckout communiceren.
Gebruik IP-restrictieMaak gebruik van de Magento IP restrictie functionaliteit. Hiermee kun je de betaalmethoden van PayCheckout enkel tonen voor de opgegeven IP adressen onder “System > Configuration > Developer > Developer Client Restrictions”.
Status nieuwe bestellingSelecteer de gewenste order status voor nieuwe bestellingen.
E-mail factuur naar klantActiveer of deactiveer het versturen van de factuur aan de klant.
DebugActiveer of deactiveer het wegschrijven van developer informatie naar een log-bestand.

Betaalmethode instellingen (Display Settings)

InstellingBeschrijving
VolgordeSorteervolgorde van de PayCheckout betaalmethoden.
Logo aan titel toevoegenHet wel of niet tonen van een afbeelding bij de betaalmethoden.
Toeslag aan titel toevoegenHet wel of niet tonen van de optionele betaaltoeslag bij de betaalmethoden.
Toeslag weergave in CheckoutBepaal in welke vorm de betaaltoeslag getoond wordt in de checkout.
Toeslag weergave in VerkopenBepaal in welke vorm de betaaltoeslag getoond wordt bij de bestellingen en op de facturen.

Betaalverzoek instellingen (Payment Request Settings)

InstellingBeschrijving
IngeschakeldActiveer of deactiveer het betaalverzoek betaalmethode.
Vervaltijd in minutenDe duur in minuten waarna de bestelling en het betaalverzoek verloopt.
AfzenderDe afzender van de betaalverzoek e-mail.
SjabloonDe te gebruiken e-mail template voor het betaalverzoek.
Sjabloon voor gastDe te gebruiken e-mail template voor gast bestellingen.
Verstuur kopie aanEen of meerdere e-mailadressen waar een kopie van de betaalverzoek e-mail aan verzonden moet worden.
Methode voor het versturen van e-mailkopieënDe methode van het versturen van de kopie e-mail.