Hoe stort ik een bedrag terug naar de klant?

Je kunt via de portal heel makkelijk een bedrag naar je klant terugstorten. Een terugstorting met iDEAL werkt iets anders dan een terugstorting met Klarna of AfterPay. Ook verschilt de optie van terugstorten wanneer je een orderregel meestuurt of niet. In onderstaande handleiding laten we precies zien in welke situatie je een terugstorting kunt doen. Om te beginnen ga je naar je betaaloverzicht.

• Betaaloverzicht
  • In het overzicht zie je alle statussen van de betalingen, dus ook de betalingen die je al hebt teruggestort. Om een betaling terug te storten klik je rechts op 'details bekijken' van de betaling. Vervolgens zie je één van de volgende schermen, afhankelijk van de betaalmethode en of je een orderregel hebt ingesteld.

iDEAL betaling terugstorten met orderregel

Wanneer je rechts op 'details bekijken' van de betaling die je terug wil storten hebt geklikt, zie je onderstaand scherm wanneer je een order meestuurt. Dit is bijvoorbeeld altijd standaard als je onze nieuwe WooCommerce plugin gebruikt. Je herkent de orderregel aan de grijze balk onderaan waarin de ordergegevens staan.
  • 1. iDEAL refunscherm met orderregel
  • Klik rechts bovenin op 'Terugstorten'. Je ziet dan onderstaand scherm. Vul onder 'Totaalbedrag' het bedrag in dat je wil terugstorten, vul de juiste informatie in en klik op 'Terugstorten'.
  • 2. Refunden iDEAL betaling met orderscherm

iDEAL betaling terugstorten zonder orderregel

Het kan ook zijn, dat je na het klikken op 'details bekijken' van de betaling onderstaand scherm ziet. In dat geval doe je een terugstorting zonder orderregel. Je ziet dat er veel minder gegevens staan dan bij een iDEAL betaling met ordergegevens.

• 1. iDEAL betaling zonder orderregel terugstorten
  • Klik rechtsboven op 'Terugstorten'. Je ziet dan onderstaand scherm. Vul onder 'Totaalbedrag' het bedrag in dat je wil terugstorten, vul de juiste informatie in en klik op 'Terugstorten'.
  • 2. iDEAL betaling zonder orderregel terugstorten
  • Klarna & AfterPay betaling terugstorten

Wanneer de klant heeft betaald met Klarna of AfterPay, kun je via onze portal de terugbetaling regelen. Hiervoor heb je het dashboard van Klarna of AfterPay dus niet nodig. Je ziet onderstaand scherm wanneer je op 'details bekijken' van de betaling klikt. Rechtsboven heb je 3 opties: Factureren, Terugstorten en Bedrag terugstorten. Om het bedrag terug te storten, kies je voor Terugstorten of Bedrag terugstorten.
  • 1. AfterPay/Klarna order - Terugstorten en bedrag terugstorten
  • In onderstaande afbeelding kies je voor 'Bedrag terugstorten'. Je vult de gegevens in en klikt op 'Terugstorten'.
  • 2. order AfterPay/Klarna bedrag terugstorten
  • Met de knop 'Terugstorten' stort je het product terug. Je kunt hierbij meer gegevens toevoegen.
  • 3. order AfterPay/Klarna item terugstorten

Al je terugstortingen vind je terug op de pagina 'Terugstortingen' in de portal. (Betalingen >terugstortingen)