Wat is de sandbox?

De sandbox is een ander woord voor de testomgeving. De testomgeving ziet er exact hetzelfde uit als de liveomgeving, met als enige verschil het zwarte Sandbox label links bovenin de hoek. Je switcht van live naar test en andersom via het dropdownmenu rechtsboven. Hier zie je je naam staan en kies je voor: Naar live omgeving of Naar test omgeving.

Inloggen
Sandbox login
Live login

Koppelen met de sandbox
API koppeling: Zorg ervoor dat de derde parameter in de PayCheckout.ApiExecutor staat ingesteld op true. Wanneer je deze wil omzetten naar live zet je deze op false
Magento & WooCommerce plugin: Zet de instellingen van de plugin op sandbox modus.
iDEAL-Checkout plugin: Kies bij instellingen C. in de plugin bij Test Mode voor Ja (Test Omgeving). Wanneer je dit weer terug op live wil zetten, doorloop je opnieuw de installatie per betaalmethode en kies je bij deze instellingen voor Nee.

Testen
In de sandbox heb je de mogelijkheid om te testen of je integratie goed is gegaan en je betalingen kunt doen. Net als in de live omgeving, schakel je betaalmethoden in voordat je ze kunt testen.
Wanneer je live wil, zet je de configuratie in de sandbox om naar live via instellingen > websites. Zorg ervoor dat de instellingen van je plugin of API koppeling dan weer op live staan.